Podpořte náš úspěšný projekt

NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY 2021 A 2022
22.2.2021
Úspěšný projekt – ZŠ Líně
1.9.2021
NÁRODNÍ DOTAČNÍ PROGRAMY 2021 A 2022
22.2.2021
Úspěšný projekt – ZŠ Líně
1.9.2021

Podpořte náš úspěšný projekt

Společnost DOMOZA projekt s.r.o. v roce 2019 zpracovávala pro obec Vejprnice žádost o dotaci „VEJPRNICE – CYKLOSTEZKA DO SKVRŇAN“ týkající se výstavby nové stezky pro cyklisty a chodce v rámci podporované aktivity ITI plzeňské metropolitní oblasti „Cyklodoprava“ z Integrovaného regionálního operačního programu.

Nyní byla tato investiční akce vybrána mezi 22 nominovaných staveb o titul Stavba roku Plzeňského kraje. Společně se zveřejněním nominací je také spuštěno hlasování veřejnosti, které bude probíhat až do 27 srpna. Hlasovat můžete zde: https://www.stavbarokupk.cz/soutezni-stavby/hlasovani-verejnosti/

Stavby mohou získat nejen titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020, ale i řadu dalších ocenění. 

Projekt byl navržen k financování a z celkové částky projektu 27,4 mil. Kč činila dotace ze strukturálních fondů EU 14,5 mil. Kč. Nová cyklostezka, která je dlouhá 2,5 km, vede kolem Pekelného rybníka a končí u silnice vedoucí k Nové Hospodě v městském obvodu Skvrňany statutárního města Plzně. Obyvatelé obce mohou využít tuto cyklostezku nejen k bezpečné bezmotorové dopravě za službami, do práce či vzděláním do krajského města Plzně ale i ke sportovnímu vyžití na kole, bruslích či k běhu. Velkou výhodou nově vystavěné cyklostezky je bezbariérovost, neboť ji mohou využít např. osoby s jakýmkoliv tělesným handicapem nebo maminky s kočárky.

Cyklostezka byla oficiálně otevřena starostou obce Ing. Mgr. Pavlem Karpíškem společně s dalšími pozvanými hosty dne 19. 9. 2020.

Na reportáž TV ZAK z oficiálního otevření cyklostezky se můžete podívat zde: http://www.zaktv.cz/archiv/okenko-z-mest-a-obci/5435.html?fbclid=IwAR1N2ANSDWU0N6XZTJYhPoNf1xRFBJaAcQqOamaPPoOyct9eLoZJOv-2eJg

V současné době se dokončuje navazující cyklostezka ve směru na obec Tlučnou „Vejprnice, Tlučná – smíšená CS Tlučná – propojení v údolí Vejprnického potoka“, kterou na svém katastru realizuje obec Vejprnice a na tlučenském katastru obec Tlučná. Obě tyto akce jsou spolufinancovány z dotačních zdrojů a k oběma těmto akcím jsme připravovali žádosti o dotace.