Cyklostezky Vejprnice – Tlučná

ZÁMEK BOR – VELKÝ SÁL
24.9.2021
REKONSTRUKCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ
4.11.2021
ZÁMEK BOR – VELKÝ SÁL
24.9.2021
REKONSTRUKCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ
4.11.2021

Cyklostezky Vejprnice – Tlučná

Společnost DOMOZA projekt s.r.o. zpracovávala celkem 3 žádosti o dotaci na cyklostezky, které propojují Statutární město Plzeň s obcí Vejprnice a dále s obcí Tlučná. Všechny tři úseky cyklostezek byly otevřeny v průběhu let 2020 a 2021. 

První úsek cyklostezky „Vejprnice – cyklostezka do Skvrňan“, která je dlouhá 2,5 km, byla otevřena v září 2020. Projekt „Vejprnice – cyklostezka do Skvrňan“ byl navržen k financování v rámci podporované aktivity ITI plzeňské metropolitní oblasti „Cyklodoprava“ z Integrovaného regionálního operačního programu a z celkové částky projektu 27,4 mil. Kč činila dotace ze strukturálních fondů EU 14,5 mil. Kč. Nová cyklostezka vede kolem Pekelného rybníka a končí u silnice vedoucí k Nové Hospodě v městském obvodu Skvrňany statutárního města Plzně.

Na reportáž TV ZAK z oficiálního otevření cyklostezky se můžete podívat zde.

Druhý a třetí úsek, který propojuje obec Vejprnice s obcí Tlučná, navazuje na výše zmíněnou cyklostezku. Projekt „Vejprnice, Tlučná – smíšená CS Tlučná – propojení v údolí Vejprnického potoka“ je realizován na území dvou katastrů (Vejprnice, Tlučná), a proto musel být rozdělen do dvou žádostí o dotaci. Obě tyto žádosti o dotaci, které jsme připravovaly, byly úspěšné a akce byly spolufinancovány z dotačních zdrojů.

Na katastrální území Tlučná byl projekt spolufinancován v rámci podporované aktivity MAS Radbuza „Cyklodoprava“ z Integrovaného regionálního operačního programu a z celkové částky projektu 11,45 mil. Kč činila dotace ze strukturálních fondů EU 10,8 mil. Kč. Tento úsek cyklostezky byl otevřen pro veřejnost v září 2021.

O projektu se můžete informovat na stránkách Obce Tlučná zde.

Obec Vejprnice získala dotaci na úsek cyklostezky ležící v katastrálním území Vejprnice z Plzeňského kraje. Dotace z dotačního titulu „Podpora výstavby cyklostezek, cyklotras a specializované doprovodné cyklistické infrastruktury v Plzeňském kraji v roce 2021“ činila celkem 4 mil. Kč z celkové částky projektu 5,17 mil. Kč. Tento úsek cyklostezky byl otevřen pro veřejnost v srpnu 2021.

O projektu se můžete informovat na stránkách Obce Vejprnice zde.